Marušić Štefoviću obećao županijsku potporu u općinskim projektima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Na svečanoj sjednici u povodu Dana općine Štefanje, načelnik Silvestar Štefović zahvalio je svojim kolegama gradonačelnicima i načelnicima, kao i županu što su došli na proslavu te naglasio kako to smatra podrškom na početku svog mandata. Rekao je kako je općina Štefanje danas mala, pitoma i moderna europska općina koja je nesebičnim djelovanjem bivšeg načelnika, ali i drugih mještana postala ugodno mjesto za život te naveo kakvu budućnost općine želi.

– Naša je želja stvarati što bolje uvjete svima onima koji žele ovdje raditi, rađati i ostati. Naša je želja da naši mladi ne moraju tražiti bolji život negdje drugdje u Europi, nego europskim sredstvima ovdje želimo stvarati bolji život za sve nas – istaknuo je. Osvrnuo se Štefović i na projekte ostvarene samo u vremenu pandemije te dodao kako se uskoro očekuju i drugi važni projekti.

– Vatrogasni centar, reciklažno dvorište, cesta Ive, projekt Zaželi, sportsko-rekreacijski centar u Narti, rekonstrukcija društvenih domova u Lamincu, Štefanje brijegu, Starom Štefanju i Daskatici, vodovod u Gornjoj i Donjoj Šušnjari, sve su to projekti ostvareni samo sada u vremenu pandemije, a vjerujemo da su pred nama još veća i značajnija ulaganja poput izgradnje dječjeg vrtića kroz mjeru 7 4 1 kako bi našim mladim obiteljima osigurali što bolji i kvalitetniji životni standard – poručio je. Govorio je i o novom ugovoru s Gradom i drugim općinama.

– Nedavno smo potpisali sporazum o proširenju Urbanog područja s Gradom Bjelovarom, što nam sada otvara neke nove mogućnosti korištenja europskih fondova koje do sada pojedinačno nismo mogli. Nadam se i vjerujem da ćemo svi zajedno nastaviti usavršavati i graditi sve ono što su naši prethodnici započeli – kazao je. Župan Marko Marušić obećao je podršku županije u nadolazećim projektima i razvoju općine.

– Kada je načelnik nabrojao sve projekte koji su dovršeni, ali i one koji su u planu i za koje vjerujem da će on sa svojim timom ostvariti, želim poručiti da će Bjelovarsko-bilogorska županija pomoći u realizaciji tih projekata u suradnji s Vladom, a na korist svih mještana općine Štefanje – najavio je te još jednom naglasio da želi biti prijatelj župan i okupljati sve čelnike općina i gradova u županiji. Na kraju je čestitao svim žiteljima općine njezin dan, kao i blagdan Gospe žalosne.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!