I ovog vikenda policija će vršiti pojačani nadzor na cestama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica policija će od 17. do 19. rujna, ali i kontinuirano do kraja godine nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima. U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Vozače se upozorava da:

-prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje;

-ne koriste mobitel tijekom vožnje;

-voze na dozvoljenom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih;

-poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste;

-ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno;

-ne izlaze na kolnik s tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima;

-se ne kreću bezrazložno pretjecajnom trakom na autocesti.

Pješaci koji se kreću kolnikom dužni su noću, a i danju u slučaju manje vidljivosti, biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Vozači bicikala koji se kreću kolnikom dužni su noću i danju u slučaju manje vidljivosti biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!