Kreativnim radionicama osnažuju djecu i žene žrtve nasilja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije se provodi projekt “Sigurna kuća – podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka” kojim se želi podići kvaliteta pružanja podrške žrtvama nasilja, ali i osnažiti udruge koje s njima rade. Dio projekta su i kreativne radionice za djecu i žene žrtve nasilja u bjelovarskom skloništu, a koje se sastoje od dva dijela.

-Povezivat ćemo teorijski dio koji će biti za samoosnaživanje, samopouzdanje, dakle teme koje su nama bitne za osnaživanje naših korisnica i maloljetnika, a onda ćemo to pretočiti u kreativni rad koji je njima i najzanimljiviji i koji će ih opustiti i angažirati, te potaknuti da sudjeluju i u teorijskom dijelu u sljedeće tri radionice – kaže voditeljica bjelovarske sigurne kuće Iskrica Strčić.

U bjelovarskoj sigurnoj kući i inače nastoje slične radionice održavati jednom do dva puta tjedno kako bi i na takav možda opušteniji način osnažili žrtve.

-Korisnicama i korisnicima je to vrlo bitno za uklapanje i kada na smještaj dođu nove osobe adaptacija ide najlakše kroz kreativni rad i radnu terapiju koja ih najviše potiče na grupni rad – ističe Strčić.

Stoga su i radionice kroz projekt dobrodošle, a prve će biti održane krajem rujna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!