Vozio preko 100 km/h na dionici gdje je ograničenje 50

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Utvrđen je čak 91 prometni prekršaj. Sedam prekršaja vezani su za vožnju pod utjecajem alkohola, njih 44 su prekršaji koji se odnose na prekoračenje dopuštene brzine kretanja, 14 osoba nije bilo vezano. Uz ove je prekršaje počinjeno još njih 26 što nas dovodi do brojke od 91 prometnog prekršaja za vikend koji je trajao od 17. do 19. rujna.

Najveća koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,83 promila, a utvrđena je kod 23-godišnjeg vozača u Donjim Lipovčanima. “Najbrži” je bio vozač u Rajiću, on je vozio brzinom od 102 km/h na dionici kolnika na kojoj je ograničenje 50 km/h.

Što se prometnih nesreća tiče, njih je za vikend bilo šest na području naše županije. Na sreću, pet ih je završilo materijalnom štetom, dok je u jednoj nesreći osoba lakše ozlijeđena.

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske navode kako će se poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastaviti.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!