Prema podacima iz imovinske kartice, novi načelnik je spao na prosjački štap!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – S dva mjeseca zakašnjenja, imovinsku karticu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa predao je novi đulovački načelnik i jedna od glavnih uzdanica bivšeg župana Damira Bajsa, Anđelko Kolić. O kašnjenju smo pisali u nekoliko navrata, a posljednji put, koncem kolovoza, Kolić nam je rekao kako mu nedostaje još samo nekoliko podataka kako bi sve popunio i predao Povjerenstvu. Tada nam nije želio otkriti detalje iz kartice koji su sada, svidjelo se to načelniku ili ne, javni.

Anđelko Kolić

Skrolajući kroz Kolićevu karticu, ne možemo se ne zapitati zašto je novom načelniku Đulovca trebalo toliko da ispuni taj dokument, s obzirom da u njemu nije navedeno ništa osim osnovnih podataka, kao što su plaća, zanimanje i sl.

Tako se iz kartice vidi kako je Anđelko Kolić po zanimanju drvodjelni tehničar sa srednjom stručnom spremom koji je dužnost načelnika odlučio obavljati profesionalno. Za to prima plaću od 15.105,26 kuna bruto, odnosno 12.084,21 kunu neto. Podsjetimo, bivši načelnik Drago Hodak Općinu je vodio za volontersku naknadu u iznosu od 5 tisuća kuna.

Ostale rubrike u Kolićevoj imovinskoj kartici su – prazne! Točnije, ništa nije navedeno u kategorijama koje se odnose na podatke o financijskim obvezama i potraživanjima, nekretninama, pokretninama i sl. Iz toga proizlazi kako Anđelko Kolić u svom vlasništvu nema ništa apsolutno ništa, ni kuću, ni automobil, nema niti kredita, niti bilo kakve štednje. Isto očito vrijedi i za njegovu suprugu koja, prema podacima iz kartice, također ne posjeduje ništa.

S obzirom da je Kolić prije nego što se prihvatio politike u svome mjestu slovio za uspješnog općinskog poduzetnika, podaci iz kartice su, u najmanju ruku, iznenađujući.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!