Policija izlazi na prometnice, evo što će im danas biti na piku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske će danas, utorak 28. rujna, od 9 do 12 sati provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu na području cijele županije.

Prvenstveno će se nadzor usmjeriti na prekršaje nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

Cilj ovih aktivnosti je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu, budući da je nekorištenje sigurnosnog pojasa uz alkohol, brzinu i korištenje mobitela u vožnji jedan od četiri glavne ubojice u prometu.

Člankom 163. stavkom 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, propisano je da su vozač i putnici tijekom vožnje u motornom vozilu na sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi dužni koristiti pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa. Novčanom kaznom u iznosu od 1 000 kuna kazniti će se za prekršaj vozač i druga osoba ako postupi suprotno navedenoj odredbi.

-I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti – poručuju iz policije


PODIJELI S PRIJATELJIMA!