Županijski sud odlučio o sudbini Rumunja koji je kod Bereka zatečen u švercu migranata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je 29. rujna 2020. provelo dokaznu radnju ispitivanja uhićenog rumunjskog državljanina (1995.) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma.

Kako su izvijestili iz Odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak 27. rujna 2021., u blizini državne granice, u osobno vozilo preuzeo više državljana Bangladeša koji su prethodno, mimo granične kontrole i bez osobnih dokumenata, prešli državnu granicu i došli na teritorij Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja i da je potom s njima dogovorio da će ih za novčani iznos od 100,00 eura po osobi prevesti teritorijem Republike Hrvatske i mimo granične kontrole prebaciti na teritorij nepoznate države, no u daljnjem su ga prijevozu spriječili i zaustavili policijski službenici u mjestu Berek.
Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio mu istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od bijega.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!