Protiv bjelovarskog ravnatelja podignuta optužnica za zlostavljanje i spolno uznemiravanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je izvijestilo kako je 5. listopada 2021. podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenog jednog kaznenog djela zlostavljanja na radu i tri kaznena djela spolnog uznemiravanja. Kako doznajemo, riječ je o Zlatku Kraljiću, ravnatelju bjelovarskog Doma za odrasle osobe.
U optužnici Općinskog državnog odvjetništva stoji kako ga se tereti se da je od travnja 2019. godine do 11. studenog 2020. u Bjelovaru, kao ravnatelj jedne ustanove, zaposlenicu na radnom mjestu njegovateljice, optuživao da nadležnom tijelu piše anonimna pisma o stanju u ustanovi, kao i da joj je tijekom razgovora rekao kako će sistematizacija radnih mjesta proći i da će netko biti nagrađen, a netko ne te da će klečati pred njim, nakon čega je oštećenica zaprimila ugovor o radu (za radni odnos na radnom mjestu pralje) uslijed čega joj se pogoršalo zdravstveno stanje.
Tereti ga se da je počinio tri kaznena djela spolnog uznemiravanja na štetu tri zaposlenice, i to od jeseni 2019. godine do 15. listopada 2020. u Bjelovaru, kao ravnatelj jedne ustanove na štetu jedne zaposlenice na radnom mjestu fizioterapeutkinje; od ožujka 2019. godine do 15. listopada 2020. u Bjelovaru, na štetu druge zaposlenice na radnom mjestu sobarice; i od travnja 2019. godine do studenog 2020. godine u Bjelovaru, na štetu treće zaposlenice na radnom mjestu prodavačice.
Opisano okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenica osjećaje poniženosti te je povrijedilo njihovo dostojanstvo zbog čega su dvije zaposlenice bile na bolovanju, a jedna se nalazi na bolovanju.
Podsjetimo, o ovom slučaju naš je portal prvi izvještavao, i to u više navrata tijekom ove godine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!