Kakva je sudbina Vanje Posavac, Mirne Čačić Klobučić, Anite Nekić Pavičić i drugih bivših pročelnica i pročelnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako u Bjelovarsko-bilogorsku županiju stižu novi pročelnici – ovaj tjedan raditi je počela nova šefica Kabineta župana Mirjana Posavec te pročelnica za društvene djelatnosti Andrea Prugovečki Klepac – stari se rukovoditelji moraju zbrinuti na nekim drugim radnim mjestima. U Županiji su nam potvrdili kako je dosadašnja pročelnica županova Kabineta Mirna Čačić Klobučić raspoređena na radno mjesto voditeljice Odsjeka za imovinsko-pravne poslove u Upravnom odjelu za poslove državne uprave.

Vanja Posavac, koja je do sada vodila brigu o društvenim djelatnostima u sklopu nove sistematizacije postala je pak savjetnica za pedagoške poslove u Upravnom odjelu za poslove državne uprave.

Šefica nekadašnjeg Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove do nedavno je vodila Nevena Pavlović koja je, nakon ustrojavanja novog Upravnog odjela za poslove državne uprave imenovana pomoćnicom nove pročelnice Zvjezdane Stelle Horvatinčić.

‘Stari’ pročelnici, iz Bajsovog mandata, do imenovanja novih privremeno vode pet resora. Riječ je o resoru gospodarstva, kojim još uvijek upravlja Dalibor Jurina, potom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo kojem je na čelu Ivana Sabljak Murlin, resor zdravstva i dalje vodi Snježana Mišir, unutarnju reviziju Melita Polančec Lukinec, a poljoprivredu Boris Tomšić

Posebna su priča upravni odjeli za financije te za pravne i zajedničke poslove. Iako i za te resore natječaji za pročelnike tek trebaju biti raspisani, pročelnice koje su u mandatu prošle vlasti vodile njima srodne resore maknute su s pročelničkih mjesta. Tako je bivša pročelnica za proračun i javnu nabavu Anita Nekić Pavičić raspoređena na mjesto više stručne suradnice za projekte u zdravstvu, u Upravnom odjelu za zdravstvo, demografiju i mlade. Briga o županijskim financijama povjerena je privremeno Suzani Raguž Pehar, a šuška se kako je ona jedna od kandidatkinja za stalno ustoličenje na spomenutom mjestu.

Bivša pročelnica Stručne službe za poslove Županijske skupštine i opće poslove Lidija Brkić raspoređena je na mjesto savjetnice za komunalne djelatnosti u Upravnom odjelu za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti. Njezinom bivšem srodni Upravni odjel za pravne i zajedničke poslove privremeno je povjeren na upravljanje Ivani Legin.

Drugim riječima, svi bivši pročelnici za sada ostaju unutar Županije, no neće biti iznenađenje ako netko od njih ubrzo odluči promijeniti posao. Naime, svi će na novim radnim mjestima imati znatno nižu plaću od pročelničke, koja iznosi oko 12 tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!