Održano prvo revijalno natjecanje orača sjeverozapadne Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Prelogu je jučer održano prvo revijalno natjecanje u oranju sjeverozapadne Hrvatske na kojemu su snage odmjerili najbolji orači iz Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

Organizatori natjecanja bili su Udruga orača Međimurske županije i Grad Prelog, uz suorganizaciju Udruge natjecatelja u oranju Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske, pod pokroviteljstvom Međimurske županije.

Prvaci iz četiri županije natjecali su se u kategorijama plugova ravnjaka i plugova premetnjaka.

U kategoriji plugova premetnjaka prvo je mjesto osvojio Zoran Radiček iz KKŽ, drugi je bio Vinko Kukec, a treći Bernard Matijević. U kategoriji plugova ravnjaka prvi je bio Saša Višak iz KKŽ, drugi Luka Perko i treći Krunoslav Mužić. Segmenti koji su se ocjenjivali bili su kvalitetno oranje brazde, dobro zaoravanje biljnih ostataka, pravilna optimalna dubina, ravnina te slijeganje brazde. Nagrade i pehare uručio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

Osim natjecanja u kategorijama plugova ravnjaka i premetnjaka, dva natjecatelja iz naše županije – Blaž Tomijek i Ivica Miglez prikazali su tehniku oranja u kategoriji Oldtimer, s time da je Blaž Tomijek osvojio prvo mjesto.

Čestitamo svim natjecateljima!

FOTO: KKŽ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!