Vozač (68) u Bjelovaru napuhao skoro 4 promila!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policija je za vikend nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela i prekršajima motociklista.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici policijske uprave bjelovarsko – bilogorske su od 15. do 17. listopada 2021. godine ukupno utvrdili 124 prekršaja od kojih izdvajaju:

  • 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola u količini od 3.82 g/kg, izmjerena kod 68-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru,
  • 44 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Žabjaku i ona je iznosila 130 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
  • 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom,
  • 40 ostalih prekršaja.

U razdoblju od 15. do 17. listopada 2021. godine, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se šest prometnih nesreća, od toga tri s materijalnom štetom i tri s  ozlijeđenim osobama. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!