Anamarija Blažević u Kongresu lokalnih vlasti Vijeća Europe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Pakračka gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević je imenovana u Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeće Europe za razdoblje 2021-2025. godine u kojem će biti dio hrvatskog izaslanstva jedinica lokalne i područne samouprave, europskom tijelu koje čine načelnici, gradonačelnici i župani. Kongres čini 291 izaslanik zemalja članica Vijeća Europe, a iz Hrvatske su uz Blažević u njemu požeško-slavonska županica Antonija Jozić, ličko-senjski župan Ernest Petri, zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek i načelnik Rovišća Slavko Prišćan. Uloga Kongresa je brinuti o jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

-Trebali bi zastupati interese općina, gradova i županija, zagovarati našu decentralizaciju što je po meni za Pakrac značajno – ističe pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

Pakračka gradonačelnica si je cilj za rad u tom tijelu već zadala.

-To je savjetodavno tijelo, a meni osobno je najvažnija sama decentralizacija – navodi Blažević.

Važno je da se na europskoj razini čuju i mišljenja malih gradova, malih sredina.

-Izuzetno je važno da se čuju glasovi svih jer sve počinje s lokalne razine. Mi smo ti koji osmišljavamo i razvijamo projekte, javljamo se na natječaje i nastojimo poboljšati kvalitetu života naših sugrađana – kaže Anamarija Blažević.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Europe održava svoje plenarno zasjedanje jednom godišnje, u Europskoj palači u Strasbourgu, a bavi se političkim pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornoga uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih služba i zdravstva.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!