Tko su novi najbliži suradnici čelnika HDZ-ovih lokalnih organizacija?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Članovi HDZ-a BBŽ prošle nedjelje odabrali su novo županijsko te gradska i općinska vodstva po modelu ‘jedan član, jedan glas’. Tome bi se komotno mogao dodati i nastavak – ‘jedan kandidat’, s obzirom da je u svim organizacijama za mjesto predsjednika bilo istaknuto samo jedno ime. Riječ je uglavnom o dosadašnjim predsjednicima. Novo vodstvo dobio je tek Bjelovar, gdje palicu od Ante Topalovića preuzima Marko Marušić, te Velika Pisanica gdje će, umjesto Lahorke Lebinac, organizaciju ubuduće voditi Ivor Košutić.

Nakon unutarstranačkih izbora, slijedi održavanje skupština i formiranje novih Odbora po organizacijama, nakon čega će Odbori prionuti na odabir stranačkog tajnika kojeg predlaže predsjednik. Riječ je o vrlo važnoj stranačkoj funkciji, s obzirom da su tajnici desna ruka predsjednicima, pomažu im u donošenju važnih odluka te imaju ključnu ulogu u provedbi istih.

Glavni tajnik županijske organizacije HDZ-a već je skoro osam godina Silvestar Štefović. Na tu je dužnost stupio kada i Miro Totgergeli na predsjedničku, 2014. godine. I danas se priča kako dio članova, posebice onih vremešnijih, nije bio oduševljen kad je čuo da Totgergeli za odgovornu dužnost predlaže golobradog Štefovića, koji tada jedva da je napunio 22 godine. S obzirom da su zajedno odradili dva puna i treći, ‘krnji’ mandat bez većih problema, bar ne javno prezentiranih, očekivano je da Štefović bude Totgergelijev izbor za tajnika i u četvrtom mandatu. Time će njih dvojica i službeno postati najdugovječniji predsjednik i tajnik u povijesti HDZ-a BBŽ.

Tajnik bjelovarskog HDZ-a u prošlom mandatu bio je Davor Štefec, no on odlazi zajedno s dosadašnjim predsjednikom Topalovićem. Kako doznajemo, na njegovo mjesto novi šef bjelovarske organizacije predložit će Darija Biškupa. Riječ je o mladom ekonomistu s međunarodnom diplomom, koji je dio radnog vijeka proveo u Francuskoj. Porijeklom je iz Rovišća, no posljednjih nekoliko godina živi s obitelji u Bjelovaru, a radi za jednu francusku kompaniju.

U ostalim gradovima sa ‘starim’ predsjednicima trebali bi ostati i dosadašnji tajnici. U Daruvaru je to Vedran Nemec, u Garešnici Mario Marijanović, u Čazmi Ivana Vojković, a u Grubišnom Polju Matej Lukenda.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!