Gradonačelnik bijesan, milijuni kuna otišli u vjetar, dio djelatnika dobit će otkaz

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Napravljen je propust za koji će ravnateljica snositi sankcije – jedan je od komentara čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka na propust Martine Kovač, ravnateljice Dječjeg vrtića “Pčelica”. A propust se dogodio nakon što je Kovač prekasno prijavila nastavak projekta „Za čazmanske mališane zajedno“ kojim je, na radost i djece i roditelja, vrtić dobio priliku raditi u dvije smjene. Projekt je inače vrijedan oko tri milijuna kuna, a u stopostotnom je iznosu trebao biti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

S obzirom na to da je prvi dio projekta završen u veljači, Grad Čazma kao partner vrtiću, plaćao je sve troškove u prijelaznom razdoblju očekujući zeleno svjetlo Ministarstva. Međutim, to svjetlo nije pozelenilo.

– Prema neslužbenim informacijama, nismo ušli u razmatranje, neki su vrtići dobili odluku, no mi nismo. Odluka je bila do iskorištenja sredstava što vjerojatno znači da se novac daje po redoslijedu dospijeća. Tu je moja ravnateljica zakasnila nekih sat, dva, zbog čega nismo ušli u razmatranje. Mislimo da to je propust ravnateljice. Bit će nekih sankcija kako se tako nešto u budućnosti više ne bi dogodilo – rekao je Pirak.

Dječji vrtić “Pčelica” ima niz projekata u provedbi i jako je dobro poznato da oni funkcioniraju na takav način, dodaje Pirak.

– Velika je konkurencija pa je jednostavno važno tko se javi prvi. To je ravnateljica propustila, iako joj je sve bilo pripremljeno na vrijeme – kaže.

Osim što su od dvosmjenskog rada vrtića višestruke koristi imali roditelji i djeca, takav način rada koristio je i ljudima koji su zaposleni kroz projekt.

– Nažalost, s obzirom na to da će se projekt svesti na Gradsko financiranje mi ćemo ga moramo korigirati u smislu smanjenja broja djelatnika – rekao je Pirak.

Ono što se neće korigirati i što će ostati isto je dvosmjenska nastava pa će svi koji imaju potrebe za popodnevnim vrtiće, tu mogućnost i dalje imati.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!