Dok molitelji ispred bolnice mole, OB Bjelovar godišnje napravi oko 50 pobačaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Molimo se za nerođenu djecu, protiv pobačaja, za majke i očeve, da pružimo pomoć svakome kome treba. Svatko se može ovdje zaustaviti, ima i broj telefona na koji nam se može obratiti. Naši voditelji su ovdje glavni i njima se mogu obratiti za bilo kakvu pomoć, ali najviše za duhovnu pomoć da ne rade pobačaj i da odustanu od toga jer to je veliki grijeh. Mi se borimo za život svakog djeteta – ispričala je nedavno za naš portal moliteljica ispred OB Bjelovar.

I dok se molitelji ispred bolnice mole za nerođenu djecu, u OB Bjelovar godišnje se napravi oko pedeset prekida trudnoće, a samo ove godine, u razdoblju od 4. siječnja do 21. listopada, napravljen je 31 pobačaj. Brojke su to koje su nam dostavili iz bjelovarske bolnice u kojoj je cijena pobačaja i dalje ostala jedna od najjeftinijih u Hrvatskoj. Prekid trudnoće tako se može obaviti za 1875 kuna.

Potvrdili su nam iz OB Bjelovar da jedan liječnik obavlja postupke prekida trudnoće dok ih se šest pozvalo na priziv savjesti.

U nadi da se ove brojke smanje, ispred bjelovarske bolnice izmjenjuje se ukupno 43 molitelja koji mole prema unaprijed dogovorenom rasporedu, svatko po sat vremena. Prema riječima voditeljice inicijative “40 dana za život” iz Bjelovara Diane Vuković, za sada znaju da je sto majki odustalo od pobačaja. Inicijativa djeluje deset godina, a mole ispred domova zdravlja i poliklinika za pobačaje u 35 gradova u Hrvatskoj. Hoće li se brojke izvršenih pobačaja smanjiti, ovisi samo o velikoj odluci koju žene donesu, same ili uz pomoć drugih.

FOTO: Ilustracija

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!