Politika je učinila sve, sudbina Vodoprivrede sada je u rukama Trgovačkog suda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić boravio je u radnom posjetu gradu Daruvaru i tom prilikom sastao se s gradonačelnikom Damirom Lneničekom, posjetio Vodoprivredu Daruvar, obišao završne radove na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“, a boravio je i u Daruvarskim toplicama, priopćeno je iz Županije.

U Vodoprivredi Daruvar razgovaralo se o predstečajnom postupku i dokapitalizaciji tvrtke: „Rekao bih da problemi Vodoprivrede Daruvar predugo traju, ali da smo na najboljem putu da se situacija riješi, što ovisi o Trgovačkom sudu i zainteresiranom strateškom partneru. Svako radno mjesto je važno, a pogotovo poduzeće koje zapošljava stotinjak djelatnika u Daruvaru te četrdesetak u Ribnjačarstvu Končanica. Županija će sigurno uložiti maksimalan napor da se sve dobro završi“, istaknuo je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Župan Marko Marušić podsjetio je kako je već na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine uvrštena točka dnevnog reda koja se odnosila na dopuštenje da Vodoprivreda Daruvar krene u nužnu dokapitalizaciju.

„Naš osnovni cilj je zadržavanje radnih mjesta te razvoj Vodoprivrede. Osobno sam sudjelovao u razgovoru s vjerovnicima da pristanu na naš predstečajni plan, odnosno da odustanu od 50% svojih tražbina. Mi smo u ovom trenutku na 70% dobivenih takvih odobrenja i napravili smo sve što smo mogli da Vodoprivreda ne ode u stečaj. Pristigle su četiri neobvezujuće ponude, a poslani su i pozivi za obvezujuće ponude. Moram napomenuti da će Bjelovarsko-bilogorska županija ostati u Vodoprivredi s 28% vlasništva“, istaknuo je župan Marušić.

Nakon Vodoprivrede Daruvar župan Marušić obišao je završne radove na energetskoj obnovi OŠ „Vladimir Nazor“, projektu vrijednom 14.1 milijun kuna: „Bilo je problema oko prokišnjavanja, no sada se radovi odvijaju svojim tijekom. Škola je prekrasna i vjerujem da će do kraja godine projekt obnove biti završen“, rekao je prilikom posjeta školi Marušić.

Na kraju radnog posjeta gradu Daruvaru župan je posjetio i Daruvarske toplice gdje je bilo riječi o projektima ove županijske ustanove u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te Razvojnog sporazuma Sjever, a riječ je o investicijama vrijednim 388 milijuna kuna.

„Najvažniji projekt za nas vrijedan je oko 160 milijuna kuna, a riječ je o povećanju naših smještajnih kapaciteta i zgrade terapije koju je nužno adaptirati i koja bi bila naslonjena na novi smještajni objekt. Nakon te prve faze slijedi nam kompletna adaptacija hotela Termal, odnosno svih soba koje trenutačno imamo. Treća faza obuhvaća obnove Centralnog blatnog kupališta, Antunove kupke i Švicarske vile te gradnju bivšeg Ivanovog doma s ciljem stvaranja vrhunskog heritage spa centra“, naglasio je ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!