I pola godine nakon izbora neki političari namiguju s bandera i mljekara!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijski vijećnik Ivan Beljan (DHSS) medijima je poslao fotografije plakata koje su političari koristili u izbornoj kampanji ovoga proljeća, a koji do danas nisu uklonjeni s javnih površina. Fotografijama je Beljan priložio i priopćenje koje prenosimo u nastavku.

Narod se već davno oglušio od loših poteza političara pa ih više politička nekultura ne zabrinjava.

Prije lokalnih izbora molio sam svoje kolege kandidate u kampanji da ne lijepe svoje plakate po banderama, mljekarama, autobusnim stanicama i sl.

No, oni se nisu željeli odreći tog luksuza, jer time izgledaju kao da iskaču iz svega i iza svega.

Balkanske kulture se nisu željeli odreći, jer ono što nije kažnjivo, odmah je i dopustivo nebitno o kulturi.

Svaki glas učinit će dobar rezultat nebitno s kojim sredstvima. Moj slogan u kampanji je bio da ne želim “visiti” po banderama.

Interesantni su bili ovi lokalni izbori, oni koji su najviše “visili” po banderama najviše su izgubili u izborima.

Najtužnije u toj priči je da nakon pola godine nisu se udostojili poskidati svoje plakate, a neki su u međuvremenu čak promijenili političku stranku.

Na stotine je još plakata po županijskim banderama, mljekarama, autobusnim stanicama i sl.

Moram pohvaliti izvođače plakata koji stvarno imaju kvalitetne plakate da izdrže vanjske vremenske neprilike punih pola godine.

Možda se politički kandidati vole vidjeti na banderi i iza izbora, ali bi ih molio da se konačno nauče kulturi i skinu taj cirkus.

U prilogu šaljem fotografije nekih “trajnih” plakata koje nije uništilo ni vrijeme, ni komunalno redarstvo. Naravno, nekulturu je teško maknuti iz duha naroda kad ih predvode najbolji političari za koje se na kraju glasa. Zašto Sabor, odnosno HEP ne zabrani plakatiranje po banderama, odgovor je jasan: Omogućavaju velikim strankama lakše trošenje osiguranog novca u kampanji.

Volio bih da u idućim izborima u Hrvatskoj imamo od izbornih materijala samo letke za poštanski sandučić, đambo plakate, novine, portale, facebook i sl.

I ovim bi se vidjelo da se duhom približavamo zapadu, a ne Balkanskoj regiji. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!