Bez covid potvrde nema više u shopping, u kafić ili restoran

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog alarmantnog porasta broja zaraženih, bolnica koje imaju tri četvrtine kapaciteta popunjene te naglog rasta smrtnih ishoda osoba s covidom, sutra bi se trebale objaviti nove mjere za suzbijanje pandemije.

-Novog zatvaranja ne može biti u ovakvom stanju. Mjere ćemo prilagoditi trenutku. One koji su doista zaštićeni, oni koji su preboljeli i cijepljeni, njima ne možemo ograničavati život, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

U novinarskim krugovima proširila se informacija da će i u Hrvatskoj život i kretanje biti ograničeno osobama koje se nisu cijepile ili onima koji nisu preboljeli covid. Očekuje se da će covid potvrde biti potrebne za shopping centre, ali i za kafiće i restorane, kao i druge zatvorene javne prostore. Inspekcije i Civilna zaštita strože će i učestalije nadzirati nošenje maski u zatvorenom. Razgovara se i o smanjenju broja sudionika okupljanja, primjerice svadbi, čak i uz covid potvrdu.

“Ova vlada je osigurala građanima dovoljne količine cjepiva, a građani ga ne žele iskoristiti. Ne razumijem to”, kazao je Beroš te dodao da moli građane koji se ne žele cijepiti da preispitaju svoje stavove i konzultiraju se sa svojim liječnicima.

U svakom slučaju, jaz i nerazumijevanje između cijepljenih i necijepljenih dodatno će se produbiti. Antivakseri još imaju vremena predomisliti se, cijepiti, a posao bi mogli izgubiti radnici u zdravstvu i socijali koji odbijaju cijepljenje i testiranje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!