Hoće li se na zimu vratiti na posao gerontodomaćice kada je korisnicima najpotrebnije?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završnom konferencijom okončan je projekt „Zaželi bolje sutra“ kojim su na području dviju općina – Končanice i Dežanovca, a zahvaljujući 22 zaposlenih žena s tog područja, brinuli su se o 141 korisnika, mahom starijim i nemoćnim osoba, rekla je voditeljica Maja Janda Starčević.

Projekt je trajao 18 mjeseci i za njega je izdvojeno 1,8 milijuna kuna, 85 posto iz EU fondova, a 15 posto iz državnog proračuna. Uglavnom se radilo o teže zapošljivim osobama koje su stekle zvanje za gerontodomaćicu, a dvije su se obrazovale za računalnog operatera.

Načelnik općine Končanica, koja je bila nositelj projekta, Zlatko Bakunić, zahvalio je svim ženama koje su sudjelovale i pomogle brojnim krajnjim korisnicima jer „zna kako je teško raditi s ljudima“. Žalostan što je ovo kraj programa, izrazio je nadu da će projekt ići dalje.

Najavio je da će plaće ženama ići u ponedjeljak i to s računa općine jer novac iz Zavoda za zapošljavanje kasni, a Općina je uspjela iznaći sredstva i za uskrsnice i božićnice.

Partneri u provedbi projekta bili su općina Dežanovac, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Centar za socijalnu skrb Daruvar i Hrvatski zavod za zapošljavanje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!