Gdje po treću dozu cjepiva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i tko je uopće ne treba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije pojasnili su pravila oko cijepljenja trećom dozom cjepiva protiv koronavirusa. Građani se, kažu, mogu cijepiti na organiziranim punktovima, no prethodno je potrebno javiti se telefonski svome obiteljskom liječniku da Vas naruči na punkt.

Cijepljenje je moguće obaviti i kod nadležnog obiteljskog liječnika uz prethodni telefonski dogovor, u Ljekarni Bjelovar uz prethodnu najavu na broj telefona 043 /241 907, a u studenom se građani mogu cijepiti trećom dozom protiv COVID-a, cjepivima Pfizer ili Moderna, i u Službi za javno zdravstvo (dvorišna zgrada, prizemlje ulaz desno) Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije u Bjelovaru, isključivo uz prethodnu telefonsku najavu. Narudžbe se primaju na broj telefona 043 / 247 – 207 od ponedjeljka do petka u vremenu od 10 – 11 sati.

Iz Zavoda napominju kako se trećom dozom ne cijepe osobe koje su ikada preboljele COVID-19, građani kojima je od cijepljenja drugom dozom prošlo manje od 6 mjeseci te osobe koje su ikada imale anafilaksiju na bilo koje pripravke primijenjene u obliku injekcije. Oni se moraju javiti svome liječniku i dogovoriti cijepljenje u bolničkim uvjetima.

Trećom dozom neće se cijepiti ni osobe koje su imunokompromitirane, a nemaju pisanu preporuku specijaliste koji ih vodi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!