Za novorođenčad izdvajaju 10 tisuća kuna, školarci im imaju besplatnu kuhinju i druge pogodnosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Općina Velika Trnovitica danas slavi svoj dan te blagdan svoga nebeskog zaštitnika, svetog Martina. Tim povodom svečana i zabavna događanja organizirana su tijekom tri dana, a najsvečanije bilo je danas. Uz misu, polaganje vijenaca za poginule branitelje, održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj se načelnik Ivan Marković prisjetio najvažnijih projekata realiziranih od posljednjeg Dana Općine.

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća

-Možda se moglo i više, no radili smo koliko smo mogli, u skladu s okolnostima. Pritom bih istaknuo da smo riješili dio vodoopskrbnog sustava od Velike Trnovitice prema Maloj Mlinskoj, a na toj trasi smo ujedno povukli i plin. Osim toga, u svim naseljima smo uveli javni rasvjetu, izgradili smo parkirališta uz groblja u Velikoj Trnovitici i Novoj Ploščici, a završili smo ove godine konačno i nogostup u Novoj Ploščici – kazao je načelnik, dodajući kako je u tijeku i izrada dokumentacije za izgradnju nogostupa u samom središtu općine.

Na svečanost su stigli brojni gosti

Podsjetio je kako je njegova općina poznata i po velikim izdvajanjima za djecu i mlade. Primjerice, svako velikotrnovitičko novorođenče ima pravo na općinskih 10 tisuća kuna, a tu su i brojna druga izdvajanja za djecu i mlade, kao što je financiranje školske kuhinje, prijevoza, sufinanciranje vrtića, pomoć srednjoškolcima i studentima i slično.

Općinski načelnik Ivan Marković

-Drago mi je što mogu kazati kako od iduće godine uvodimo još jednu mjeru za mlade, potporu za stambeno zbrinjavanje. Za tu smo namjenu u proračunu osigurali 150 tisuća kuna koje će mlade obitelji moći iskoristiti za kupnju ili adaptaciju nekretnine na području naše općine – kazao je načelnik.

Predsjednica Općinskog vijeća Marica Prohaska

Velikotrnovitičanima su u čestitare stigli brojni gosti, a među njima je bio i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Time je prekinuo višegodišnju praksu nedolaska župana na Dan Općine koju je uveo njegov prethodnik Bajs.

-Čast mi je i zadovoljstvo biti danas ovdje i s mještanima Velike Trnovitice proslaviti Dan Općine. Upoznat sam s radom ovdašnjeg načelnika, g. Markovića, i mislim da on radi jako dobar posao sa svojim suradnicima, što potvrđuje i velik broj realiziranih projekata. Bjelovarsko-bilogorska županija će im u budućnosti u takvim projektima biti podrška – poručio je župan Marušić.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko marušić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!