Rekorder jurio kroz Žabjak 128 kilometara na sat

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog vikenda od 19. do 21. studenog nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Uz navedeno, dodatno su u petak 19. studenog od 9 do 12 sati na području naše policijske uprave proveli pojačani nadzor prekršaja korištenja mobitela u vožnji te nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima. U toj akciji ukupno je utvrđeno 39 prekršaja, od čega je njih 34 bilo u skladu s akcijom. Kontrolirano je 54 vozila te je utvrđeno 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i devet prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Policijski su službenici proteklog vikenda ukupno utvrdili 111 prometnih prekršaja od čega izdvajamo:

– 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1.89 g/kg, izmjerena kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru,
– 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Žabjaku i ona je iznosila 128 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
– 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
– 33 ostala prekršaja.

U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od čega se njih šest dogodilo na bjelovarskom području, dvije na čazmanskom, dvije na daruvarskom i jedna na garešničkom području.

S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!