Grad Bjelovar i partnerske općine spremaju velike projekte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U prostoru Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar osnovano je Partnersko vijeće s ciljem utvrđivanja zajedničkog prioriteta na razini urbanog područja, predlaganje strateških projekata te obavljanja drugih poslova za izradu Strategije razvoja većeg urbanog područja Bjelovara. Radi se o Strategiji ulaska grada i četiri okolne općine u ITU mehanizam – Grad Bjelovar, Općina Rovišće, Općina Kapela, Općina Štefanje, Općina Veliko Trojstvo. Spomenute Općine su, zajedno s Gradom, članice budućeg ITU urbanog područja.

– U ovom trenutku izrađujemo određene akte i strategije te sve ono što je potrebno kako bismo negdje u drugom mjesecu mogli proglasiti urbano područje ITU mehanizma. Održana je prva sjednica koordinacijskog vijeća gdje smo se dogovorili o izboru predsjednika i zamjenika Partnerskog vijeća – rekao je gradonačelnik Hrebak koji je izabran za predsjednika vijeća dok je Slavko Prišćan, kao načelnik najveće Općine, Rovišća, izabran za zamjenika.

Isto tako, na prvoj sjednici koordinacijskog vijeća otvorene su mnoge teme vezane uz buduće projekte.

– Projekti su vezani za turističku i gospodarsku infrastrukturu. Posebnu pozornost posvećujemo našim OPG-ima, ali i projektima kojim starim objektima možemo dati novo ruho i namjenu. Sukladno svemu, realiziramo projekte ravnopravno u svim općinama. Važno je spomenuti da ćemo u prosincu dobiti i alokaciju odnosno između 100 i 200 milijuna kuna po našim procjenama. Ima tu zanimljivih projekta poput biciklističkih staza koje bi povezale sve općine. Za grad Bjelovar mogu reći da nas zanima zona Korenovo, studentski dom, zelena tržnica, tehnološki park, stari zatvor. To su primjerice neki projekti koje imamo spremne ili će vrlo brzo biti spremni – rekao je Hrebak.

Dario Hrebak

Svakako ćemo se truditi pronaći najbolje projekte koji su od zajedničkog interesa i za grad i za općine, naglasio je načelnik Prišćan.

– Bit će tu od turizma do brine o starijima i nemoćnima pa do niza drugih zanimljivih projekata. Analize će nam reći što je najpotrebnije, a treba vidjeti i s kojim ćemo iznosom moći raspolagati. Fantastična je ovo prilika da se grad i općine povežu još više – zaključuje Prišćan.

Slavko Prišćan


PODIJELI S PRIJATELJIMA!