Otkrivena banda koja je pljačkala ribiče, a haračili su i na drugim mjestima u Bjelovaru i Čazmi!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U periodu od petka 19. studenog do srijede 24. studenog, netko je u Ivanskoj, Ivana Mažuranića u radnoj hali jednog poduzeća iz spremnika goriva teretnog automobila bjelovarskih registracijskih oznaka istočio i ukrao oko 150 litara pogonskog goriva te je tom prilikom i oštetio čep spremnika goriva, izvijestili su iz policije.

Odgovorna osoba oštećene pravne osobe nastalu materijalnu štetu cijeni na nekoliko tisuća kuna.

U svezi navedenog događaja, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su počinitelji 21-godišnjak, 20-godišnjak, 17-godišnjak, 16-godišnjak i 18-godišnjak.

Nadalje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su navedene osobe s još jednim 16-godišnjakom, počinitelji provalnih krađa u sportsko ribolovna društva, škole te više drugih objekata u vlasništvu pravnih osoba, a koje su se dogodile na području nadležnosti Policijske postaje Bjelovar i Policijske postaje Čazme u periodu od početka mjeseca studenog do 24. studenog. Navedene osobe su počinile 12 kaznenih djela, a ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem tih kaznenih djela procjenuje se na oko 40 tisuća kuna.

21-godišnjak, 20-godišnjak i 17-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!