Marušić i Halauš obišli radove na najprometnijoj i do jučer najgoroj cesti u šandrovačkom kraju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Županijska uprava za ceste je, uz općinsku pomoć, obnovila još jednu županijsku cestu. Ovoga puta riječ je o dionici dugoj 1320 metara u naselju Lasovac smještenom u općini Šandrovac. Ukupno je za novo ruho lasovačke ceste potrošeno 1.161.929,60 kuna i to jednakim omjerom sufinanciranja od strane ŽUC-a i Općine Šandrovac što je dogovoreno na temelju Sporazuma o zajedničkom sufinanciranju izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta.

– Ugovor je potpisan još za vrijeme bivših dužnosnika pa smo župan Marko Marušić i ja odlučiti realizirati tu cestu. Cesta u Lasovcu je iskreno u najgorem stanju u našoj općini i već dugo čeka na sanaciju. Puno će značiti mještanima Lasovca, posebno jer se radi o možda i najprometnijoj cesti u općini – rekao je načelnik Šandrovca Dario Halauš.

Osim ceste u Lasovcu, Općina je potpisala ugovor za asfaltiranje ceste u naselju Lasovac Brdo u dužini od 900 metara.

– Ostalo je nekih pet kilometara cesta koje nisu sređene. Uglavnom su to nerazvrstane ceste, no ima i županijskih koje bi trebalo polako planirati u sljedeće tri godine – dodaje načelnik.

Da ceste u županiji nisu svijetli obraz smatra župan BBŽ Marko Marušić.

– Sve ceste u općini bitne su za razvoj, ali i za postizanje zadovoljstva svih mještana. Drago mi je što smo, unatoč lošoj financijskoj situaciji zatečenoj u ŽUC-u, smogli snage nastaviti s radom. Uz pomoć Ministarstva prometa, koja se ove godine povećala na 7,4 milijuna, u rješavanju cesta i Županija će pomoći prema svojim mogućnostima. Odredit ćemo prioritete kako bi one najlošije ceste vratili u prvobitno stanje – poručio je župan Marušić.

Tijekom obilaska ceste, Nataša Koronc, ravnateljica ŽUC-a objasnila je što zapravo znači izvanredno održavanje cesta.

– Izvanredno održavanje odnosi se na nove presvlake asfalta, strojnu sanaciju ili modernizaciju kolnika – kaže Koronc dodajući da je ŽUC ove godine za ceste izdvojio oko devet milijuna kuna.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!