Pleskalt: Sud će prihvatiti plan, Marušić: Oba ponuđača su u igri

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Novi predstečajni plan puno je bolji od prethodnog i imam informaciju da je prihvatljiv vjerovnicima. Također, što se banaka tiče, Erste se gotovo naplatila od Ribnjačarstva, a potencijalni ulagači postigli su sporazum s Privrednom bankom i tako su se stekli uvjeti da plan bude prihvaćen što ćemo potvrditi na ročištu za otprilike dva tjedna ili početkom siječnja kad rješenje postane pravomoćno, rekla nam je Branka Pleskalt, sutkinja Trgovačkog suda u Bjelovaru koja vodi predstečajni postupak Vodoprivrede Daruvar.

Što to znači za tu tvrtku? Podsjetimo, ukupni manjak Vodoprivrede je oko 16,8 milijuna kuna, a ukupan minus čak 27 milijuna kuna.. Plan koji se nudi vjerovnicima jednak je za sve: jednokratna isplata 50 posto glavnice uz otpis preostalih 50 posto glavnice i otpis 100 posto kamata.

„Naš osnovni cilj je zadržavanje radnih mjesta te razvoj Vodoprivrede. Osobno sam sudjelovao u razgovoru s vjerovnicima da pristanu na naš predstečajni plan, odnosno da odustanu od 50% svojih tražbina. Stigle su dvije obvezujuće ponude za dokapitalizaciju firme. Moram napomenuti da će Bjelovarsko-bilogorska županija ostati u Vodoprivredi s 28% vlasništva“, istaknuo je župan Marko Marušić kao predstavnik trenutačno većinskog vlasnika.

Energovizija iz Zagreba i Energo Đulovac dvije su tvrtke koje su poslale svoje ponude na obvezujući natječaj za dokapitalizaciju Vodoprivrede. Njihovi predstavnici će upravi i vlasnicima predstaviti svoju viziju upravljanja tvrtkom pa će nakon toga u Županijskoj skupštini biti donijeta odluka o boljem ponuđaču.

Robert Marinić, direktor Vodoprivrede, potvrdio nam je kako obje ponude ispunjavaju sve uvjete. Rekao je da je jedna čak izdašnija od traženih 15,8 milijuna kuna te najavljuje i značajne investicije. – Ovo nam je posljednja šansa!, rekao je nam je direktor.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!