Od muzejskih ‘rukotvornica’ do virtualnog kalendara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Blagdansko raspoloženje je stiglo i u Pakrac koji također trese “božićna groznica” dobrog raspoloženja i darivanja, pa je i Pakrac tako navukao svoje svečano, blagdansko ruho.

-U cijelom gradu se osjeća miris Božića, grad je prekrasno uređen budući da imamo novi trg i novu gradsku šetnicu Pakrac je doista obučen u prekrasne božićne motive i pozivam sve da dođu u Pakrac uživati u božićnom raspoloženju – kaže Gabrijela Sabo Seleši iz pakračke Turističke zajednice.

Božićnog raspoloženja nema bez paljenja adventskih svijeća na novouređenom pakračkom trgu što daje dodatnu čar, a svakako treba istaći i da svako paljenje svijeće prati prigodan program svake subote od 18 sati.

-Svake subote taj lijepi događaj upotpunjuju božićne pjesme u izvedbi do sada učenika glazbene škole i članova udruga, a ovu subotu će doživljaj upotpuniti članovi KUD-a Seljačka sloga Prekopakra, a četvrte subote Češka beseda – kaže Sabo Seleši.

U Advent u Pakracu su se uključile sve pakračke ustanove, a posebnu čaroliju pri tome donosi muzej.

-U Muzeju Grada Pakraca održavaju se Muzejske adventske rukotvornice za sve naše kreativce i to utorkom. Sljedeća je 14. prosinca i održat će se u gradskoj vijećnici u kompleksu Kurije Janković – navodi šefica pakračke turističke zajednice.

Knjižnica je organizirala pričaonice “Pričom kroz Advent” koje se odvijaju četvrtkom, 22. prosinca sve Pakračane i njihove goste čeka koncert, a sjajna vijest stiže ljubiteljima domaćih proizvoda.

Foto: TZ Pakrac

-Nakon prošlogodišnje stanke bit će održan Božićni sajam i to 17. prosinca u petak tako da će posjetitelji moći iskoristiti priliku za kupnju poklona, ali i domaćih proizvoda za pripremu blagdanskog stola od naših lokalnih proizvođača – najavljuje Sabo Seleši.

Svi oni koji ne mogu doći fizički u Pakrac ne moraju biti tužni jer su organizirana i online događanja, a upravo ta moderna, online događanja će nas sve vratiti u neka druga vremena i podsjetit će nas na tradicijske vrijednosti.

-Tako smo pripremili Muzejski adventski kalendar i Božićnu poštu. To je muzejska akcija poticanja na pisanje i slanje možda već zaboravljenih lijepih božićnih čestitki – kaže Sabo Seleši koja poziva sve da se uključe bilo virtualno, bilo uživo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!