Poručili liječnici da će se njihati na drvetu i mahati nožicama, prijetnja prijavljena policiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – I više nego na ulici, bjelovarski antivakseri aktivni su na društvenim mrežama. Ni danas ne jenjava rasprava ispod Facebook poveznica na naše članke o jučerašnjem prosvjedu ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo u Bjelovaru. Podsjetimo, protivnicima cijepljenja jučer je u središtu zanimanja bilo cijepljenje djece čija mogućnost, i to na dobrovoljnoj bazi, je tek u najavi. Pred Zavod su stigli pred kraj radnog vremena, na ulaz postavili lampaše i plišane igračke zbog čega zaposlenici automobilima nisu mogli napustiti dvorište Zavoda. Na nekoliko snimki zabilježeni su verbalni napadi na zaposlenike Zavoda, a u jednom trenutku prosvjednica je za ruku povlačila spremačicu Zavoda i iz ruku joj otela vreću u koju je žena željela skupiti igračke kako bi omogućila kolegama prolaz.

Već istoga dana u komentarima ispod naših članaka na temu prosvjeda krenula je lavina negativnih komentara, a neki su se prosvjednici pritom, čini se, previše zaigrali.

Tako je ispod jednog od naših članaka osvanuo komentar koji se može protumačiti kao prijetnja smrću liječnici koja se pojavljuje u jednom od videa s prosvjeda, koja je na izlasku iz zgrade Zavoda srušila lampaše koje su postavili prosvjednici.

-Ova što je šutala igračke, a to su simboli naše djece… Ona bi našu djecu, bila izvršitelj, samo da joj netko da tu mogućnost, ali mi ćemo joj dati mogućnost na drvetu, kad se bude njihala – napisao je jedan komentator.

Njegova je izjava naišla na odobravanje.

-I klatila onim nožicama – nadovezala se na prijetnju druga komentatorica.

U Zavodu za javno zdravstvo BBŽ su nam potvrdili kako su sporne komentare prijavili policiji, a s obzirom da je spomenuti sadržaj objavljen na našoj Facebook stranici, i mi smo s njim upoznali policiju.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske su nam prije toga potvrdili kako izvidi vezani uz jučerašnji prosvjed još traju.

-Policijski službenici su tijekom jučerašnjeg postupanja na prosvjedu ispred Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije utvrdili postojanje osnove sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te je također utvrđeno da je navedeni prosvjed bio neprijavljen, a policija i dalje poduzima izvide u cilju utvrđivanja počinitelja eventualnih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju – stoji u odgovoru na naš upit iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Iz policije su nam potvrdili i kako niti jedan od prosvjeda protiv covid mjera i cijepljenja koji se u Bjelovaru održavaju već mjesec dana nije prijavljen, iako je zakonska obveza organizatora prijaviti policiji takve skupove minimalno pet dana prije održavanja.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!