Napad na bjelovarsku liječnicu sutra na HRT-u komentira novinarka portala Klikni.hr koja od prvog dana prati antivaksere

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski antivakserski prosvjedi posljednjih su nekoliko dana središnja nacionalna vijest. Javnost je ostala zgrožena nasrtanjem prosvjednika na zaposlenike Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije prošlog četvrtka, o čemu je naš portal prvi izvijestio. Vrijeđali su prosvjednici sve zaposlenike, a najgore su prošle spremačica, kojoj su iz ruku istrgnuli vreću u koju je pokušala pokupiti njihove ‘rekvizite’, te liječnica koju su na ulici prostački vrijeđali. Kao da to nije dovoljno, kasnije su joj na Facebook stranici našeg portala zaprijetili da će ‘visjeti s drveta i mahati nožicama’.

Policija je protiv organizatorice i još dvoje prosvjednika podigla prekršajne prijave, a napadnutu liječnicu su uputili na pokretanje kaznenog progona zbog prijetnje. Ona, kako doznajemo, to ipak neće učiniti.

Divljaštvo u Bjelovaru oštro su osudili premijer Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predstavnici strukovnih liječničkih udruga.

Portal Klikni.hr od samoga je početka pratio ovu temu te o njoj detaljno izvještavao, a naknadno su se za nju zainteresirale i nacionalne medijske kuće. Prilog o antivakserskim prosvjedima u Bjelovaru spremaju i kolege iz Studija 4 na Hrvatskoj televiziji. U sutrašnjem jutarnjem programu, sugovornica će im biti suradnica portala Klikni.hr Slavica Trgovac Martan koja je od početka izvještavala o bjelovarskim prosvjedima. Prilog o uzavreloj atmosferi koja posljednjih dana vlada u Bjelovaru pogledajte od 8,45 na HRT-u 4.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!