Što se treba dogoditi da se događaj okarakterizira onako kako to zakon propisuje?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Hrvatskoj liječničkoj komori nezadovoljni su konačnim zaključkom policije vezanim uz prošlotjedne prosvjede protiv cijepljenja ispred bjelovarskog Zavoda za javno zdravstvo kada je, među ostalim, napadnuta liječnica Zavoda. Podsjetimo, policija je podnijela prekršajne prijave protiv troje prosvjednika zbog remećenja javnog reda i mira te neprijavljivanja prosvjeda. Kad je riječ o napadu na liječnicu, kojoj su prosvjednici na društvenim mrežama kasnije i prijetili da će ‘visjeti s drveta’, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela te je policija liječnici prepustila na volju da sama pokrene kazneni postupak. Ona to, kako doznajemo, neće učiniti.

-Mišljenja smo da se radilo o kaznenom djelu, koliko vidim policija okarakterizira kao prekršaj. Mislimo da je to pogrešno i šalje se pogrešna poruka. Postavljamo pitanje što bi se trebalo dogoditi da policija događaja okrakterizira onako kako to zakon propisuje – rekao je Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Luetić je dodao kako slučaj napada u Bjelovaru nije usamljen te kako se s pritiscima i prijetnjama susreću i liječnici u drugim gradovima.

-Upoznati smo s plakatima koji su se pojavili u nekim gradovima blizu zdravstvenih ustanova na kojima se liječnike i sestre upozorava da će im biti suđeno jer provode cijepljenje protiv covida – kazao je Luetić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!