Nakon pola godine, prvi put se sastalo županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer se, prvi put nakon više od šest mjeseci od osnivanja, sastalo županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova. Na sjednici na kojoj je, uz članice Povjerenstva, nazočila i zamjenica župana Marija Jungić, usvojen je Program rada Povjerenstva u idućoj godini.

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova na čelu s predsjednicom Jasnom Mikles Horvat radit će na podizanju razine svijesti o važnosti poštivanja i unaprjeđivanja ljudskih prava žena i muškaraca u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, poticanju aktivizma žena u svim područjima rada i života, poduzimanju mjera u cilju sprječavanja diskriminacije žena te promociji ravnopravnosti spolova kao općeg društvenog cilja.
Teme kojima će se baviti Povjerenstvo uključuju pitanje ljudskih prava i jednakih mogućnosti na tržištu rada. Bavit će se i ravnopravnosti u području odlučivanja, problemom nasilja, a cilj je i da se u suradnji sa Županijskim zavodom za javno zdravstvo analizira zdravstveno stanje žena i djevojčica u županiji, izradi prijedlog specifičnih potreba zaštite zdravlja žena starijih od 15 godina te predlože konkretne mjere nadležnim tijelima, s naglaskom na prevenciju reproduktivnog zdravlja.
FOTO: BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!