Nakon tri dana i dva poziva, nasilje osudili DHSS i Ines Šarić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon dva poziva iz HDZ-a da se osudi nasilje kojem posljednjih dana svjedoče Bjelovarčani, koje se prvo očitovalo kroz napad antivaksera na zaposlenike Zavod za javno zdravstvo, a potom i kroz provalu i bacanje zapaljive naprave na stranačke prostorije HDZ-a, stižu nove osude. Podsjetimo, prvi je nasilje osudio bjelovarski HSLS, a potom i gradska vijećnica Centra Danijela Hajdinjak Prihić. Danas su pak priopćenja na tu temu poslali Demokratski HSS i nezavisna županijska vijećnica Ines Šarić.

Evo što stoji u priopćenju DHSS-a koje potpisuje predsjednik županijske organizacije stranke Ivan Beljan.

Demokratski HSS podržava aktivnosti građana u iskazivanju svojih stavova pa naravno i prosvjedničkim putem. Rado bih volio vidjeti prosvjede naroda po našim općinama i manjim gradovima zbog gubljenja vodoopskrbnih poduzeća iz Čazme, Garešnice, Daruvara i Grubišnog Polja. Oni se gase i idu u veća poduzeća, a to je samo međukorak lakšoj prodaji vodoopskrbe strancu (kao npr. HPT ili INA). Željeli bi vidjeti prosvjede zbog izumiranja stočarske proizvodnje itd.

Oštro osuđujem fizičko zlostavljanje medicinskog osoblja (doktorice) provala u stranačke prostorije HDZ-a, a još više bacanje u prostorije zapaljivih naprava. Demokratski HSS je za gradnju objekata, a ne rušenje. Tko nije zadovoljan nekom strankom ima barem na pretek tih izbora i nas stranaka neka se onda aktivira i promjeni trendove. Demokratski HSS aktiviranjem na zadnjim regionalnim izborima, pokazao je kao nova stranka, da je bitno utjecalo na promjenu starog dvadesetogodišnjeg župana. Molimo još jednom sve nas da primjenjuje demokratski put ,a nikako ne nasilje, odbijanje i palež.

Ines Šarić je također osudila nasilje, ali nije propustila priliku da u njemu ‘bocne’ HDZ.

Kao nezavisna vijećnica u županijskoj skupštini BBŽ naravno da na svaki mogući način osuđujem bilo kakvu vrstu nasilja, kao i vrijeđanje na bilo kakvoj osnovi. Stoga ovim putem osuđujem napad na liječnicu ispred ZZJZ – a, također i ono na prostorije HDZ -a, isto tako i vrijeđanje zastupnika u skupštini BBŽ te omalovažavanje istih.

Smatram da ako su vandali napali prostorije HDZ – a to istima ne opravdava da nas kao zastupnike u skupštini omalovažavaju i vrijeđaju, jedno nikako ne opravdava drugo iako vladajući prisutni u nekom očito paralelnom svemiru smatraju da opravdava. Iako se ničija imovina ne smije uništavati, također sam sigurna da policija čini sve što je u njenoj moći kako bi našla i privela pravdi nasilnike i nikakva medijska priopćenja isto neće ubrzati. Kad nas već HDZ proziva da putem medija do sada nismo osudili nasilnike, nisam ni ja pročitala da su oni osudili vandaliziranje države pojedinih članova svoje stranke koji isto sustavno čine proteklih 30 godina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!