Gdje osigurati uvjete za sastanak 45 sudionika u glavnom gradu BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sutra će se u Bjelovaru na poziv bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića okupiti hrvatska vlada i 20 župana. Kada je pozvao premijera Plenkovića da održi sastanak u BBŽ, Marušić nije ni slutio koliko će organizacijskih problema imati.

Naime, Bjelovar nema odgovarajući prostor koji zbog epidemioloških uvjeta treba osigurati četiri kvadrata po osobi. U konkretnom slučaju, trebalo je pronaći dvoranu s najmanje 180 četvornih metara za 45 uzvanika.

-Planirao sam sastanak u Daruvaru gdje imamo sve uvjete, od sastanka do zajedničkog ručka, ali običaj je Vlade da dolazi u središte županije, a to je Bjelovar, rekao nam je Marušić.

Koji bi prostor preporučio gradonačelnik Hrebak? – Imamo lijepih prostora u gradu, meni se osobito sviđa Muzej ili dvorana u Gimnaziji, ali tako velikog na žalost nemamo, kaže Hrebak i dodaje da već duže razmišlja o uređenju svečane dvorane u zgradi gradske uprave.

-Postoje prigode kada svakom gradu, a i županiji, treba reprezentativni prostor za svečanosti ili sastanke ovakvog tipa, mislim da bi dvorana iznad naših ureda bila idealna, zaključuje Hrebak.

Sutrašnji dolazak premijera Plenkovića s ministrima u Bjelovar na sastanak sa županima događa se u vrijeme povećanih napetosti između protivnika cijepljenja i covid potvrda s liječnicima, ali i vijećnicima, gradonačelnikom i županom. Posljednje dvije sjednice Županijske skupštine i Gradskog vijeća čuvala je interventna policija nakon dojava o mogućim prosvjedima i provokacijama lokalnih čelnika.

Za sigurnost sutrašnjeg boravka velikog broja dužnosnika zadužene su državne službe dok će domaće snage biti angažirane prema planu i potrebi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!