Vrijednost vozila koja su samo ove godine stigla županijskim vatrogascima mjeri se u milijunima kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ove godine iz MUP-a i putem programa Ministarstva poljoprivrede dobrovoljnim vatrogasnim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama iz BBŽ stigla su 23 vozila vrijedna ukupno 12 milijuna kuna. Danas je u ŠRC-u Kukavica održana smotra kojoj je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Župan je vatrogascima čestitao na dosadašnjem radu te im u budućnosti poželio što manje intervencija, a državi je zahvalio na pomoći i ulaganjima u županijsko vatrogastvo. Vatrogasci mogu računati i na novac iz županijskog proračuna.

-To je gotovo jedina stavka na kojoj nismo štedjeli. Svi znamo koliko je vatrogastvo važno i zbog toga smo ostali kod iznosa od 1,2 milijuna kuna, tako da vatrogasci, unatoč lošoj financijskoj situaciji u Županiji nisu zakinuti za svoj dio – kazao je župan Marušić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ Silvestar Štefović kazao je kako je izuzetno zadovoljan i ponosan što je samo ove godine, na početku njegova mandata, u županiju došlo toliko vozila.

-Nadam se da će se i iduća godina nastaviti u tom tonu, s obzirom da su i Hrvatska vatrogasna zajednica i Vlada RH najavili da će nastaviti s opremanje vatrogasnih postrojbi. Do ove godine prosječna starost vozila iznosila je 23 godine, a ovogodišnjim ulaganjima to je smanjeno na 20 godina – kazao je Štefović, dodajući kako je krajnji cilj 15.

Uz nabavu novih vozila, vatrogasci u nadolazećem razdoblju računaju i na izgradnju i opremanje vatrogasnih domova.

-Takva su ulaganja nužna kako bi vatrogasci na području naše županije mogli djelovati i uspješno rješavati sve intervencije – kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!