Načelnik Kolić diže si plaću, smanjuje subvenciju za vrtić, njegovi se vijećnici ne žele testirati pa glasuju mobitelom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U ponedjeljak, dan nakon Štefanja, mamurni vijećnici općine Đulovac održat će točno u podne 7. redovitu sjednicu putem e-maila i telefona/mobitela – dakle, elektroničku sjednicu. Bez rasprave!

Osim datuma održavanja, 27. prosinca, ništa manje nije zanimljivo ni objašnjenje zašto eto baš elektronička sjednica kad svi imaju normalne.

Znajući da se općina Đulovac nalazi na samom dnu procijepljenih u cijeloj Hrvatskoj, sa jadnih 22,24 posto cijepljenih s obje doze među pet je najgorih općina u Hrvatskoj po tom pokazatelju. Da strah od igle nije problem samo strašljivom puku, dokaz je da većina Anđelka Kolića visi jer njegovi pajde u općinskom vijeću ne samo da nisu cijepljeni, nego odbijaju i testiranje. Kako sjednicu ne mogu održati na livadi, a da bi pulen bivšeg župana imao dovoljno ruku, ide se elektronički!?

Obrazloženje je urnebesno: “Elektronička sjednica putem e-maila i telefona/mobitela uvjetovana je Odlukom o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (NN 121/2021) , te činjenici da pojedini vijećnici nemaju propisane EU COVID potvrde te se ne žele se testirati na PCR test čime je upitno osiguravanja kvoruma za održavanje sjednice OV.”

Osim donošenja proračuna, kvorum je važan zbog još jedne točke: vijećnice/ci će nadalje na navedeni e-mail/mobitel glasovati za usvajanje Za ili Protiv ili Suzdržan/a Donošenje Odluke o izmjeni i dopuni Odluka o plaći općinskog načelnika Općine Đulovac.

Tako se iz imovinske kartice vidi, Anđelko Kolić po zanimanju je drvodjelni tehničar sa srednjom stručnom spremom koji je dužnost načelnika odlučio obavljati profesionalno. Za to prima plaću od 15.105,26 kuna bruto, odnosno 12.084,21 kunu neto. Podsjetimo, bivši načelnik Drago Hodak Općinu je vodio za volontersku naknadu u iznosu od 5 tisuća kuna.

Sada je odlučio koeficijent dignuti na 3,90 i povećati si plaću.

Sasvim nespretno, baš sljedeću točku predvidio je smanjenje sufinanciranja boravka djece s područja Općine Đulovac u Dječjem vrtiću “Vladimira Nazora” Daruvar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!