Policija: U tjedan dana dogodilo se ukupno 19 prometnih nesreća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 20. do 26. prosinca 2021. godine, na području policijske uprave evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira, kojima su počinjena dva prekršaja, a koja su počinili sedam počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, tuča, vika), a stanje po policijskim postajama je sljedeće:

PP Bjelovar, 1 prekršaj – 6 počinitelja,
PP Čazma, 0 prekršaja – 0 počinitelja
PP Daruvar, 0 prekršaja – 0 počinitelja,
PP Garešnica, 0 prekršaja – 0 počinitelja,
PP G. Polje, 0 prekršaja – 0 počinitelja,
PPRP Bjelovar, 1 prekršaj – 1 počinitelj.

Broj prometnih nesreća i posljedice

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske od 20. do 26. prosinca 2021. godine dogodilo se ukupno 19 prometnih nesreća od čega pet prometnih nesreća u kojima je sedam osoba lako tjelesno ozlijeđeno, te 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Prometne nesreće po policijskim postajama

PPRP Bjelovar – 7 prometnih nesreća (2 s ozlijeđenim osobama),
PP Čazma – 1 prometna nesreća,
PP Daruvar – 6 prometnih nesreća (2 s ozlijeđenim osobama),
PP Garešnica – 4 prometne nesreće (1 s ozlijeđenim osobama),
PP G. Polje – 1 prometna nesreća.

Okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama

Uzroci prometnih nesreća su: brzina neprimjerena uvjetima, osobinama i stanju ceste – 6 PN, nepoštivanje prednosti prolaska – 1 PN, neočekivana pojava opasnosti na cesti – 1 PN, nepropisno uključivanje u promet – 1 PN, nepropisno mimoilaženje – 2 PN, nepropisno obilaženje – 1 PN, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti – 3 PN i nepropisno kretanje vozila na kolniku – 4 PN.

Vremenska ugroženost

Po danima, prometne nesreće su se događale u: ponedjeljak – 2, utorak – 3, srijedu – 3, četvrtak – 2, petak – 5, subotu – 2 i nedjelju – 2.

U prometnim nesrećama, najveća koncentracija alkohola izmjerena je na području Postaje prometne policije Bjelovar gdje je vozač osobnog automobila alkotestiranjem imao utvrđenu koncentraciju od 1,75 g/kg alkohola u izdahnutom zraku. Također su u još tri prometne nesreće vozači bili pod utjecajem alkohola.

U razmatranom razdoblju, na području Policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićeno je pet vozača koji su činili najteže prekršaje u cestovnom prometu. Jedan vozač je nakon uhićenja smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a nakon čega je pušten na slobodu, četiri vozača su privedeni na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, gdje je jednom vozaču nakon saslušanja određeno zadržavanje od 15 dana te je predan u Zatvor u Bjelovaru, dok su ostali nakon saslušanja pušteni na slobodu.

U posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava smještena su dva vozača.

FOTO: Ilustracija

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!