Lovačka društva dobila više od pola milijuna kuna, prije svega za odstrjel predatora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Lovstvo je važna djelatnost u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, nije to samo odstrjel divljači već prije svega briga o životinjama i važna turistička grana. Županija unatoč lošoj financijskoj situaciji uvijek će naći načina pomoći lovcima, rekao je župan Marko Marušić uoči potpisivanja ugovora o dodjeli novčanih potpora za razvoj i unaprjeđenje lovstva na području županije, za 2021. godinu.

Župan Marušić potpisao je ugovore s opunomoćenicima 45 lovačkih društava/udruga i privatnim koncesionarima kojima je odobreno 138 zahtjeva za potporu ukupne vrijednosti 576.783,03 kune, kroz 11 mjera među kojima je najzastupljenija pomoć u odstrjelu predatora.

Svečano potpisivanje zbilo se u lovačkom domu Lovačke udruge “Srndać” u Rovišću pa je nazočne pozdravio i načelnik općine Slavko Prišćan. Pohvalio se sa tri lovačka društva u najmnogoljudnijoj općini u BBŽ, istaknuo suradnju s lovcima koji su uvijek na usluzi. Zahvalio je na pomoći Županije iako je istaknuo da lovci troše vlastita sredstva i vrijeme.

Domaćin, Danijel Ćuk kao predsjednik Lovačke udruge “Srndać” zahvalio je uime svih društava županiji i županu na potpori.

Svečanosti je nazočio i počasni predsjednik društva general Mile Ćuk.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!