Kako je korona nekim strankama ukrala izbore

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Garešničane ovog mjeseca, konkretno 30. siječnja očekuju izbori i to oni za mjesne odbore. Međutim, taj festival demokracije će izostati u tri mjesna odbora kojima ne želi vladati nitko – u Kapelici, Uljaniku i Velikom Vukovju gdje nije predana niti jedna kandidacijska lista. U ostalih 16 građani će moći birati najnižu razinu vlasti, ali su samo u Rogoži kandidirane dvije liste. U ostalim mjesnim odborima ih čeka izbor bez izbora jer je kandidirana po jedna lista – u Velikoj Bršljanici, Velikom Prokopu i Velikom Pašijanu lista birača, a u ostalima ona koalicije HDZ-HSLS-HSP. Ostale stranke će te izbore prespavati. Iz SDP-a pak kažu da izbore nisu prespavali već ih je omela korona.

-Imali smo problema s Upravnim odborom zbog korone, izolacije i drugih problema, pa se nismo uspjeli organizirati – kaže šef garešničkog SDP-a Milorad Cvjetojević. Garešnički socijaldemokrati će tako sada raditi sami na sebi.

-Vidjet ćemo dok sastavimo Upravni odbor što ćemo konkretno raditi, ali za sada je tako – kaže Cvjetojević.

Dok se SDP konsolidira njegovi očito bivši članovi političku sreću traže drugdje, pa je tako nekadašnji HSS-ovac, pa potom prvi čovjek SDP-a Garešnica Zdravko Jakopović sada na listi HDZ-a-HSLS-a i HSP-a za mjesni odbor Ciglenica. Politička nezainteresiranost za mjesne odbore čudi, s obzirom da je na prošlim lokalnim izborima u Garešnici bilo čak šestero kandidata za gradonačelnika i čak sedam lista za Gradsko vijeće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!