Nemojte se drogirati i piti alkohol. Nikad. A pogotovo ne za vikend.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici će i ove godine u cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja. Kao i do sada posebno će se kontrolirati najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Od petka 14. do nedjelje 16. siječnja 2022. godine, na području naše županije, ali i u cijeloj zemlji, policija će poduzimati pojačane aktivnosti u prometu na cestama. Posebno će se nadzirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima.

Policijski službenici u našoj županiji u noći sa subote na nedjelju dodatno će usmjeriti svoje aktivnosti na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnju pod utjecajem droga i lijekova. Iz policije podsjećaju sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća.

Od 663 prometne nesreće koje su se dogodile na području naše policijske uprave tijekom 2021. godine njih 124 počinile su osobe pod utjecajem alkohola. Ono što zabrinjava je to da je u većini, odnosno u 63 prometne nesreće, vozač prema stupnju alkoholiziranosti bio pod utjecajem alkohola većim od 1,50 promila.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!