Bojana Hribljan žestoko po Hrebaku, nazvala ga transparentnim žetončićem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bojana Hribljan oglasila se na svom facebook profilu reakcijom na inicijativu bjelovarskog gradonačelnika, predsjednika HSLS-a i saborskog zastupnika Daria Hrebaka o ukidanju covid potvrda. Unatoč očekivanoj kritici s oporbene strane, gđa. Hribljan izvukla je tešku artiljeriju. Pročitajte njezinu objavu u cijelosti dok ne stigne odgovor iz Grada:

Covid potvrde sada su tema političara na kojoj redovito skupljaju političke bodove.

Kako oni koji su sakupljali potpise za referendum tako i onih koji taj referendum žele obezvrijediti. Liječnika epidemiologa, struke i stručnjaka u Hrvatskoj NE treba.

Imamo mi političare koji se u sve razumiju.

Da bi se umanjio pretpostavljani uspjeh referenduma odjednom se javlja transparentno nevjerodostojan i gradonačelnik Bjelovara koji je prvo pomogao u glasanju koalicijskih partnera za uvođenje COVID potvrda, a sad bi ih prvi ukinuo.

Zbog COVID potvrda neki su se ljudi cijepili da ne ostanu bez posla, pa su onda iako im to nije bila preporuka liječnika svoje zdravlje i život doveli u pitanje. Neki su zbog odbijanja testiranja dobili otkaze. Velika se većina građana ipak vjerujući struci cijepila prije uvođenja i prijetnji s COVID potvrdama.

U situacijama opće demografske katastrofe, katastrofalnoj nesposobnosti u provođenju

obnove potresom pogođenih područja, poskupljenju energenata, uvođenju eura koji nam kao Damoklov mač visi nad glavama, politika je okupirala sve. Znanost i stručnjake više ni ne trebamo. Možemo ih komotno poslati doma iz svih zavoda i fakulteta gdje rade i cijeli život uče i usavršavaju se jer njih se ne pita. Ima tko zna.

Moj komentar potaklo je pitanje oko ukidanja COVID potvrda koje je predložio gradonačelnik Bjelovara (po zanimanju, diplomirani kriminalist).

Trebamo li taj prijedlog ipak shvatiti kao politički spin HDZ-a da preko transparentnog žetončića umanje uspjeh referenduma ili je doista mišljenje gradonačelnika mjerodavno da sugerira kako bi struka trebala raditi.

Kome trebaju znanstvenici i znanosti: epidemiologija, medicina, demografija , ekonomija, građevina… kad mi imamo gradonačelnike i Vladu koja se u sve, ama baš sve, razumije najbolje!

Daleko smo odmakli od znanja i struke, a dokazi su svuda oko nas (inflacija, poskupljenja, smanjivanje broja stanovnika, opće siromaštvo…)

U Hrvatskoj je politika, jedina struka koja u kombinaciji s pravom iskaznicom vrijedi, a ostali, šteta : ,,džabe ste krečili“!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!