Kako do kvalitetnije zdravstvene zaštite i boljih prometnica na garešničkom području?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić boravio je u radnom posjetu Gradu Garešnici, izvijestili su na službenoj Facebook stranici Županije. S gradonačelnikom Josipom Bilandžijom i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Starčevićem najprije je posjetio novouređeni Centar za posjetitelje koji bi trebao postati važna karika u promidžbi garešničkih turističkih potencijala.
Riječ je objektu koji je izgrađen uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ukupne vrijednosti 21,6 milijuna kuna, a kojim Grad Garešnica želi povećati privlačnost Poilovlja, područja uz rijeku Ilovu. Sve u sklopu europske ekološke mreže Natura 2000 kojom se štite biljne i životinjske vrste.
Župan Marušić potom je obišao Gradsku knjižnicu na kojoj traju radovi, a zatim u Gradskoj upravi održao radni sastanak na kojem su dominirale teme od zajedničkog interesa za grad i županiju.
– Dotaknuli smo se različitih tema koje muče grad kao što je problem s primarnom zdravstvenom zaštitom gdje smo i mi kao Županija prepoznali problem nedostatka liječnika i zato smo odlučili povećati stipendije studentima medicine s 1000 na 3000 kuna. Razgovarali smo i o projektima koje priprema Županija kao što su uvođenje i dostupnost širokopojasnog interneta, zatim energetska obnova Doma zdravlja, razvoj cikloturizma te o izgradnji i uređenju županijskih cesta na širem području grada Garešnice – istaknuo je župan Marušić naglašavajući da je puno zajedničkoj tema i da se veseli budućoj uspješnoj suradnji.
Zadovoljan prvim županovim radnim posjetom je i gradonačelnik Josip Bilandžija. Istaknuo je kako je puno poveznica između Županije i Grada Garešnice.
– Županijski projekti su ti koji pomažu razvoju i grada Garešnice i u tom smislu očekujem jednu dobru i kvalitetnu suradnju na zadovoljstvo svih naših građana -kazao je Bilandžija potvrđujući da su u razgovoru dominirale teme iz školstva, zdravstva i izgradnje prometne infrastrukture.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!