Županija za kamate poljoprivrednicima osigurala milijun kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja višegodišnju tradiciju sufinanciranja proljetne sjetve svojim poljoprivrednim proizvođačima kojima će i ove godine pokriti ukupan trošak kamata na kredite.

-Za to smo u proračunu osigurali milijun kuna. To je na razini prošle godine kada su bila odobrena 183 zahtjeva za kreditiranjem proljetne sjetve, a naši poljoprivrednici su podigli oko 31 milijun kuna kredita – rekao je za potpisivanja ugovora sa šest banaka župan Marko Marušić.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i pročelnik za poljoprivredu Zlatko Pavičić

Tu bjelovarsko-bilogorsku agrarnu mjeru mogu koristiti proizvođači s prebivalištem na području županije koji su upisani u Upisnik poljoprivrede, a potpora mora takoreći otići u zemlju.

-Namjena i uvjeti kreditiranja su troškovi repromaterijala, a u to ulaze sjeme, presadnice, zaštitna sredstva i mineralna gnojiva. Minimalni iznos kredita je pet tisuća, a maksimalan milijun kuna – objasnio je županijski pročelnik za poljoprivredu Zlatko Pavičić.

Sufinanciranje proljetne sjetve je prethodnih godina bila najkorištenija županijska mjera kojom su osim poljoprivrednika zadovoljne i banke.

-Poljoprivreda je svakako jedna od strateških grana na kojima treba ustrajati i koje treba pomoći – rekao je u ime svih šest banaka Hrvoje Jerković.

Javni poziv je otvoren danas i traje do šestog svibnja, a kako je pred poljoprivrednicima, kažu, najskuplja sjetva u povijesti, svaka pomoć je više nego dobrodošla.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!