Ni gotovo mjesec dana nakon završetka natječaja, Zavod za hitnu nema novog šefa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako je trebala biti održana krajem siječnja, sjednica Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije odgođena je. Trebala bi se održati krajem ovog ili idući tjedan, potvrdio nam je predsjednik Upravnog vijeća Petar Tomić. Na sjednici bi se trebalo odlučivati o izboru novog ravnatelja te ustanove.

Podsjetimo, natječaj za to mjesto okončan je početkom siječnja, a na njega su stigle tri prijave.

Kako neslužbeno doznajemo, među kandidatima je ekonomist Nenad Mrzlečki, inače bivši HDZ-ov gradski vijećnik u Bjelovaru. Trenutno je zaposlen u privatnom sektoru te je na čelu Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste. I prije objave natječaja Mrzlečki je priznao kako je zainteresiran za čelno mjesto u Zavodu za hitnu.

Za čelno mjesto u Zavodu navodno se prijavio i aktualni zamjenik v.d. ravnateljice Zavoda Vibor Delić koji već ima određenu iskustvo u upravljanju zdravstvenim ustanovama. Ovaj specijalist urgentne medicine kao HSS-ov kadar prije deset godina je bio ravnatelj bjelovarske Opće bolnice, a prije toga i Hitne. Između te dvije dužnosti bio je ravnatelj Uprave za medicinske poslove odnosno zdravstvenu skrb pri Ministarstvu zdravstva. Neslužbeno doznajemo kako je zamolbu poslala i jedna liječnica.

Hoće li netko od njih biti odabran ili će Upravno vijeće poništiti natječaj, trebalo bi se znati uskoro. Do daljnjega ustanovu kao v.d. ravnateljice vodi dr. Zlata Ileković-Pejić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!