Hrebak: Jesam liberal, ali sloboda ide u paketu s odgovornosti, a ne kalašnjikovom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak gostovao je sinoć u Otvorenom Hrvatske televizije o terorizmu u kojem je trebalo odgovoriti na sljedeća pitanja: Kakvo je stanje sigurnosti u državi? Je li napadač na Banske dvore djelovao sam ili je bio dio šire urote? Zašto policija privodi građane zbog objava na društvenim mrežama i prijetnji jajima? Tko je kriv za nesnošljivost i govor mržnje u političkom prostoru?

Hrebak je rekao da je zadovoljan nakon sastanka saborskog Odbora s tim da se izašlo s određenim konsenzusima prvenstveno vezano za terorizam.

– Nakon tog događaja, bilo je određenih polemika – je li to teroristički čin ili nije. Drago mi je da su svi danas jasno rekli kako se radilo o terorističkom činu i stvarno se radi o terorističkom činu prema izvješćima koja su bila dostupna, po modelu vuka samotnjaka. Institucije moraju nastaviti svoj posao, odlično ga obavljaju, prvenstveno SOA. Na izvješću od 20 stranica, najmanje se pričalo o jajima. Treba vjerovati ljudima koji su pisali izvješće, ljudima iz policije i SOA-i, nisu tamo ljudi koji su pekari. SOA je uvijek između čekića i nakovnja, između izvršne vlasti i predsjednika. Nije to jednostavno balansirati. Oni to iznimno dobro rade, naglasio je Hrebak.

Rekao je kako su svima puna usta slobode.

– Svi znaju što je sloboda i ja prvi kao liberal bi trebao znati što je sloboda. Međutim, sloboda uvijek mora dolaziti u paketu s odgovornosti. Ako netko želi rušiti sustav na način nasilja i kalašnjikovom, onda je taj protiv slobode. Svi koji nezadovoljstvo žele rješavati, ne mogu ih rješavati na ovakve ekstremne načine, nego ih se rješavaju na izborima, naglasio je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!