Još 16 zdravstvenih djelatnika odlučilo iskoristiti županijske subvencije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić danas je potpisao ugovore o subvencioniranju troškova stanovanja i stručnog usavršavanja s kandidatima koji su se do kraja siječnja javili na Javni poziv.

-16 zdravstvenih djelatnika je ostvarilo pravo na subvencioniranje troškova stanovanja i stručnog usavršavanja. Čak 11 zdravstvenih djelatnika se prijavilo na subvencioniranje troškova školovanja koje Županija sufinancira do 50 posto godišnjeg iznosa – rekao je župan Marko Marušić i dodao.

-Naša županija nije imuna na probleme koje muče i ostatak naše države, a to je nedostatak liječnika i samim time zdravstvenog osoblja. Mi putem ovih mjera pokušavamo pojačati naš zdravstveni sustav, osim toga mi smo ove godine povećali stipendiju za studente medicine s tisuću na tri tisuće kuna. Dakle, činimo ono što je u našoj mogućnosti da privučemo što veći broj liječnika i zdravstvenog osoblja u BBŽ – istaknuo je župan Marušić.

Djelatnik Zavoda za Hitnu medicinu Dario Gazić istaknuo je da studira na Sveučilištu Sjever diplomski studij sestrinstva i tehničara te je naveo da je ova subvencija donijela veliku pomoć svima koji studiraju.

-Ova subvencija je donijela veliki pozitivni utjecaj na školovanje medicinskih sestara i tehničara. To je bitno da mi medicinske sestre i tehničari ovim ulaganjem dolazimo do jedne više razine školovanja i sa takvom stručnošću preuzimamo i dijelove odgovornosti u zdravstvenom sustavu. Vjerujem da će Županija i u sljedećim projektima prepoznati diplomirane sestre i tehničare te se zahvaljujem se Županiji i županu na ovoj subvenciji – rekao je Gazić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!