NESTALI – Bjelovarska policija traga za čak 87 osoba, među njima je i major Tepić!?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nestanak Mateja Periša, mladog Splićanina koji je u noći prije nove godine nestao u Beogradu podigao je neviđeno medijsko zanimanje. Nažalost, mladić unatoč svim naporima beogradske policije još uvijek nije pronađen.

U Hrvatskoj postoji veliki broj nestalih, točnije po Nacionalnoj evidenciji nestalih njih čak 2696. Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska vodi evidenciju njih 87. Za nekima od njih se traga nekoliko desetljeća.

Najsvježiji nestanak dogodio se 7. veljače 2021. godine. Radi se o Draženu Brinjaku iz Kapelica pokraj Garešnice. Brinjak je 1965. godište, a navedenog dana otišao je iz svoje kuće i više nije viđen.

Nedugo prije Brinjaka, nestao je Antun Srpak iz Bjelovara. On se 3. lipnja 2020. godine udaljio od svoga doma u Ulici Don Frane Bulića i više nije viđen.

Veliki broj nestalih, više od sedamdesetak, vode se kao nestali uslijed ratnih zbivanja početkom devedesetih, a među njima se kao nestali vodi i major JNA Milan Tepić koji je 29. rujna 1991. godine digao u zrak Barutanu pri čemu je poginulo 11 bjelovarskih heroja.

Najdulje, čak 30 godina, traga se za Ružom Kuntarić iz Bjelovara. Ona je 1989. godine nestala, a okolnosti su nepoznate.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!