Za Valentinovo dijelili jedinstvene darove i otkrili što sve planiraju ove godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvarska Udruga Korak dalje, poznata po svojoj kreativnosti i ove je godine darivala svoje poslovne suradnike povodom Dana ljubavi. Valentinovo u ovoj Udruzi ima posebno značenje jer, kako kažu, oni njeguju ljubav svih 365 dana u godini, ali na ovaj dan daruju svoje proizvode koje vrijedno izrađuju na mnogobrojnim radionicama.

-Svake godine tema je naravno ljubav i radimo uvijek nešto novo, ali u obliku srca. Ove godine smo radili keksiće –medenjake i ukrašavali ih ukrasima koje su izradili korisnici poludnevnog boravka – pojasnila je predsjednica Udruge Renata Žukina. Tako je član Udruge Ivan ove godine nosio košaru punu kolačića u obliku srca. Kaže, recept je i zapamtio i mogao bi ispeći ovakve medenjake i doma.

No, to nije sve. Za Valentinovo su rađena i ukrasna srca od glinamola s magnetom . Iako novaca nikada dosta i svaka kuna im dobro dođe, članovi ove Udruge svoje rukotvorine nesebično, baš na Valentinovo, već godinama poklanjaju svima onima koji im pomažu u njihovom radu. Iz zahvalnosti. Što se tiče članstva i korisnika, predsjednica Žukina objašnjava:

-Trenutačno u Programu poludnevnog boravka imamo 15 osoba, imamo 18 djece s poteškoćama u razvoju koja dolaze na individualne termine. Članovi Udruge su i roditelji sve te djece. Postoje i odrasli članovi kojima se unutar Udruge pruža podrška – kaže Žukina, dodajući kako za ovu godinu imaju puno planova.

-Nastavljamo kao i lani pružati Program poludnevnog boravka, kao i pružanje psihosocijalne pomoći mlađim članovima. Nastavljamo i s radionicama koje imamo u sklopu poludnevnog boravka. Primjerice, radionice kreativnog življenja, glazbene radionice, radionice samozastupanja. Najfinije radionice su radionice kuhanja. I one se provode duži niz godina, dva puta tjedno, a lani smo bili uključeni u Projekt „Amorova žlica“ koji se provodio na nivou države. Plan nam je da se i ove godine uključimo, tim više što smo polučili dobar rezultat. Ušli smo u polufinale – kaže Renata Žukina.

Kao i većinu drugih udruga, i Udrugu Korak dalje muči isti problem. Financiranje. Iako imaju odličnu suradnju s Gradom Daruvarom, kao neprofitna organizacija, financiraju se isključivo iz Projekata i donacija. Istina svaka donacija im dobro dođe, međutim one ne mogu osigurati kontinuirano financiranje. Najviše ih muči održivost.

-Svaki projekt ima svoj rok trajanja. Kada dođe kraj projekta, nema kontinuiranog nastavaka. Tako onda nema ni kontinuiteta u pružanju aktivnosti našim članovima ali i osiguravanje zapošljavanja zaposlenika je upitno- naglašava Žukina.

Zato je i velika želja predsjednice da se ostvari taj kontinuitet koji bi njima značio sigurnost i rad bez prekida. Međutim, koliko god nesigurno bilo, Žukina ponosno dodaje:

-Sada nas je u Udruzi zaposleno sedmero. Puno je to bilo rada, ali samo neka traje. Prvi slijedeća javnosti vidljiva aktivnost koja već ima svoju konturu prezentirat će se početkom travnja. Naime, 2. travnja povodom Dana osoba s autizmom planiramo aktivnost na otvorenom. Jedna osoba će za nas pješačiti 24 sata na relaciji Daruvar-Petrov vrh – Daruvar s ciljem podizanja svjesnosti o autizmu – kaže naša sugovornica


PODIJELI S PRIJATELJIMA!