Vijećnici pretresli niz tema, od dječjih igrališta i priznanja, do komunalija i proračuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, pakrački gradski vijećnici jednoglasno su prihvatili prošlogodišnja izvješća o radu Gradske knjižnice Pakrac, kao i Muzeja grada Pakraca, a pri tome su uobičajeno i pohvaljene i njihove čelne osobe, Monika Lucić Fider i Jelena Hihlik, kao i svi djelatnici ovih institucija koji ulažu nesebičan trud u svoj rad i djelovanje.

Jednoglasno je usvojeno i Izvješće Komunalca d.o.o. Pakrac o gospodarenju otpadom za prošlu godinu. Direktor Josip Bišćanin je istaknuo kako su 2021. godine prikupljene veće količine miješanog komunalnog otpada, nego godinu ranije što nije nešto pozitivno. Međutim, on je izrazio nadu da će tijekom ove godine doći do svojevrsnog pada s obzirom na to da su nedavno podijeljene žute kante za plastični otpad, a stigli su i komposteri za kućno kompostiranje biorazgradivog otpada koji će uskoro biti podijeljeni.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o dodjeli javnog priznanja Grada Pakraca pred nadolazeće Josipovo pa će tako Pečat Grada Pakraca dobiti Sendi Štrbac, dok će Zlatna plaketa „Grb Grada Pakraca“, biti dodijeljena posthumno Siniši Karačiću – Sikiju za područje fizičke kulture; Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU za područje gospodarstva te Violeti Vonić za područje zdravstva i socijalne skrbi.

Vijećnici su odlučili i to da će krenuti izgradnja dječjeg igrališta u Kusonju, kao i rekonstrukciju groblja u Ploštinama, a prihvaćen je i Prijedlog Odluke o usklađivanju Procjene rizika od velikih nesreća za Grad Pakrac, kao i Prijedlog Odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi (Trg. Dr. Franje Tuđmana).

Pred kraj sjednice na red je došlo i Izvješće o obavljenoj reviziji proračuna Grada Pakraca koju je obavio Državni ured za reviziju. Izvršen je nadzor nad financijskim poslovanjem proračuna Grada Pakraca za 2020. godinu te je izraženo uvjetno mišljenja o usklađenosti poslovanja. Ovdje je bitno naglasiti da nema nikakvog kriminala, a pročelnik Tomislav Petrač je naglasio kako je nalaz ipak pozitivan, premda uvjetno, dok su navedene greške, kako je rekao, zapravo tehničke naravi. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!