Albanci udomili manjine BBŽ – Marušić objasnio zašto je prepolovio potpore

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

– U meni ćete imati prijatelja, a ne samo župana, jer ta je dužnost prolazna, istaknuo je župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić članovima Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina na čijoj je sjednici prvi put prisustvovao.

Domaćin je bila Udruga Albanaca BBŽ koju vodi Martin Gojani, a sjednica je održana u njihovom Kulturnom centru u Bjelovaru koji je prije dvije godine kupljen i potpuno obnovljen, priopćeno je iz BBŽ.

Župan Marušić je čestitao predstavnicima nacionalnih manjina na radu dodajući kako promicanjem svoje kulture, jezika i običaja dodatno obogaćuju županiju koja je i na razini Hrvatske poznata kao područje s najviše nacionalnih manjina. Osvrnuo se i na manja izdvajanja iz županijskog proračuna u ovoj godini za manjine.

– Zbog već poznate loše financijske situacije mjere štednje zahvatile su i proračunska izdvajanja za manjinske zajednice koje će za rad vijeća, udruga i organiziranje smotre manjinskog stvaralaštva dobiti ukupno 410 tisuća kuna. Prepolovljena je i naknada za rad u vijećima nacionalnih manjina. U ovoj situaciji treba biti razuman i objektivan i govoriti istinu, kakva god da jest, umjesto davanja lažnih obećanja, kazao je župan zahvalivši predstavnicima manjinske zajednice na razumijevanju te izrazivši nadu da će iduća proračunska godina biti bolja.

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u ovoj godini planira sedam aktivnosti među kojima je informiranje o njihovu radu, obilježavanje važnijih datuma, suradnja sa županijom i tijelima državne vlasti te očuvanje jezika, pisma i kulture.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!