Vozačica upravljala biciklom pod utjecajem alkohola od 2.6 promila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Prošloga vikenda PU koprivničko-križevačka najveću koncentraciju alkohola zabilježila je u selu Botovo blizu Koprivnice gdje su policijski službenici zaustavili vozačicu bicikla (54) koja je pod utjecajem alkohola od 2.68 promila upravljala s biciklom.

Inače, tijekom vikenda, od 18. do 21. veljače 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. Okolnosti koje su dovele do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje, nepropisno prestrojavanje i ostale greške vozača. Vozači pod utjecajem alkohola su izazvali dvije prometne nesreće – izvijestila je PU koprivničko-križevačka

Također, izvršen je nadzor 427 vozača te je pritom utvrđeno i sankcionirano 217 prometnih prekršaja od čega 30 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 93 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja odbijanja ispitivanja prisustva droga u organizmu.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan je vozač bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan je vozač bio uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 19. veljače, u 14.25 sati, u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 121 kilometar na sat iako je brzina kretanja vozila na rečenoj dionici državne ceste ograničena na 70 kilometara na sat – naveli su iz PU koprivničko-križevačke


PODIJELI S PRIJATELJIMA!